Jongen aangehouden voor overval supermarkt Leerdam

dinsdag 7 februari 2017

Leerdam - Agenten hielden dinsdagmorgen rond 7 uur een 15-jarige jongen uit Leerdam in zijn woning aan. Hij wordt er van verdacht op dinsdag 24 januari jl. een overval te hebben gepleegd op een supermarkt aan de Markt.

De verdachte bedreigde dinsdag 24 januari rond 19.00 uur de caissière en medewerker van de supermarkt met een vuurwapen. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Agenten stelden direct een onderzoek in. Getuigen zijn gehoord, sporen veiliggesteld en camerabeelden uitgekeken. De overval is onder andere op social media en in Bureau Rijnmond onder de aandacht gebracht. Dit alles heeft geleid tot de aanhouding van de 15-jarige jongen. De jongen handelde mogelijk niet alleen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook wordt niet uitgesloten dat de jongen bij meer overvallen betrokken is geweest. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan. 

Overvallen hebben een enorme impact op de slachtoffers. De gemeente Leerdam nam na deze overval preventieve maatregelen,  waaronder het plaatsen van een aantal mobiele camera’s. Burgemeester Bruinsma is  blij dat er een verdachte is aangehouden: “Dit soort crimineel gedrag is niet acceptabel. Ik ga in gesprek met politie en winkeliers welke structurele maatregelen we kunnen treffen om Leerdam veilig te houden.”

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zuilichem | 112 alarmeringen Zuilichem | Goedkoop Tanken in Zuilichem | Supermarkten in Zuilichem | Weerbericht Zuilichem